Muziekeducatie Concertgebouw

Bron: www.concertgebouw.nl/educatie:

Laat uzelf muzikaal verrijken door de muziekeducatie van Het Concertgebouw. Wij bieden vele projecten voor het primair en voortgezet onderwijs waarbij jaarlijks meer dan 30.000 leerlingen in ons gebouw komen, maar ook een groot aantal inspirerende luistercursussen voor volwassenen. Kennis van zaken maakt de muzikale ervaring namelijk mooier dan ooit.

Hieronder een aantal losse citaten van de site van het Concertgebouw. Voor de integrale teksten en alle contactinformatie, zie de site.
  • “De afdeling Educatie van Het Concertgebouw staat docenten met plezier terzijde bij het opzetten van kwalitatieve muzieklessen op school. We bieden u op deze website lesideeën om u te helpen bij de juiste aanpak, maar organiseren ook workshops waarin vaardigheden worden aangeleerd die u goed in de klas kunt inzetten.” 
  • “Hoe geef ik een leuke muziekles? Welke werkvormen kan ik goed toepassen? Hoe kun je van een taalles een muziekles maken? Hoe kan muziek andere leergebieden ondersteunen? Hoe leer ik een lied aan en hoe laat ik de klas meerstemmig zingen? Vraag het ons en we komen u helpen! Onze muziekvakdocenten staan voor u klaar met tips en kunnen u voorzien van coaching of andere muzikale ondersteuning voor de school. Deelname aan deze caoching is gratis voor Amsterdamse scholen (met uitzondering van scholen in stadsdeel Noord).”
  • “Spanning op de gezichten… “Ik kan niet zingen”… maar na de start al snel gelach, ontspanning en een geweldig geluid… Met het hele team zingen en ervaren wat het met je doet. Zingen is een workshop waarbij u handvatten krijgt om lekker met uw klas te zingen. Daarnaast is zingen een goede manier om aan de lichaamshouding te werken en zorgt zingen voor meer cohesie in de groep. Een van de mogelijkheden is werken aan de hand van thema’s.”
  • “Heeft u schoolinstrumentarium maar wordt het niet gebruikt? Dan kunt u met deze workshop leren hoe u het effectief kunt inzetten. Deze workshop biedt u vaardigheden om met de klas te gaan musiceren met instrumenten waarbij de nadruk ligt op creatieve processen. Hoe daagt u de kinderen uit om mooie muziek te maken met schoolinstrumenten? Een andere mogelijkheid is het inzetten van instrumentarium als begeleiding van een lied, waardoor het nóg specialer wordt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s