Gezocht: deskundigen vanuit verschillende disciplines

Om te begrijpen hoe leren musiceren precies in zijn werk gaat en hoe je dit proces zo goed mogelijk kunt ondersteunen, heb je kennis nodig vanuit verschillende disciplines. Naast muziek en didactiek zijn dat bijvoorbeeld ook psychologie, pedagogiek, neurologie, theater en het vakgebied van de motorische ontwikkeling van mensen. We zijn voor het kenniscentrum op zoek naar deskundigen op het gebied van leren musiceren vanuit alle disciplines.

Tot nu toe is het kenniscentrum een plek waar bronnen over muziekdidactiek (en muziekeducatie) toegankelijk gemaakt zijn. Het is onze ambitie om de bronnen aan te vullen met de ervaring en kennis van verschillende deskundigen. De profielen van de deskundigen zullen we toevoegen in een apart (nieuw) onderdeel van de site. We willen deze deskundigen raadplegen voor het in het kenniscentrum beantwoorden van vragen over muziekdidactiek en hen mogelijk als spreker uitnodigen voor een jaarlijkse themamiddag. Wellicht ontstaan er ideeën voor gezamenlijke (multidisciplinaire) publicaties over leren musiceren?

Ben je zelf een expert in een van de disciplines en wil je graag een bijdrage leveren, neem dan contact op via muziekdidactiek@gmail.com. Dan maken we een afspraak om (evt. telefonisch) kennis te maken en ideeën uit te wisselen over samenwerking. Ook horen we graag van mensen die ons kunnen tippen over namen die niet mogen ontbreken in de lijst. Alvast hartelijk dank!

Arjen van El (muziekdocent, muzikant), Iris van de Kamp (onderwijskundige)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s