Zeeman en Prinses Christina Concours

Onderstaand bericht is afkomstig van www.publiek.nl. Zeker interessant in het kader van de zorgelijke ontwikkelingen rondom het aanbod van muziekonderwijs voor kinderen. Er ontstaan nieuwe samenwerkingsvormen binnen de muziekeducatie.
  
“Opmerkelijke samenwerking tussen Zeeman en Prinses Christina Concours.
Het Prinses Christina Concours ergert zich aan de teloorgang van muziekeducatie op basisscholen. Samen met textielsuper Zeeman wordt daar verandering in gebracht.
Op jonge leeftijd bezig zijn met muziek, maat en ritme is goed voor de concentratie van een kind. Muziek maken, liefst samen, versterkt de sociale banden en laat kinderen hun creatieve mogelijkheden ontdekken. Maar muziekeducatie is al jaren een ondergeschoven kindje op basisscholen.

Het Prinses Christina Concours ontwikkelde een vrolijke website waar hoofdrolspeler Bennie Briljant kinderen van ca. 6 tot ca. 9 jaar op speelse wijze muziek laat maken op houten slagwerkinstrumenten. Deze instrumenten werden door Zeeman speciaal voor dit project ontwikkeld. De handtrommels, raspen, tamboerijnen en sambaballen zijn getest door professionele slagwerkers van ondermeer het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium.

Dankzij de steun van Zeeman, waar de slagwerkinstrumenten vanaf maandag 15 november te koop zijn, konden de verkoopprijzen bijzonder laag gehouden worden (€ 2,99 voor de sambabal tot € 5,99 voor de handtrommel).

De grappige filmpjes van Bennie Briljant zijn gratis op de website www.benniebriljant.nl te bekijken. De filmpjes werden uitvoerig getest met groepen kinderen, maar ook individueel met een kind. Uit deze tests bleek dat de kinderen erg enthousiast reageerden en er veel plezier aan beleefden. Inmiddels hebben ook ruim 100 basisscholen interesse getoond in deze nieuwe vorm van muziek leren maken.

Het Prinses Christina Concours stimuleert al veertig jaar het maken van klassieke muziek onder jongeren. Eerder ontwikkelde projecten om klassieke muziek onder de aandacht van jongeren te brengen zijn de rijdende concertzaal ‘Classic Express’ en het project ‘Kies je instrument’ met lesmateriaal voor basisscholen.

Zie ook http://www.christinaconcours.nl/”

Advertenties

2 thoughts on “Zeeman en Prinses Christina Concours

    • Dag, met dit soort vragen bent u bij ons helaas niet aan het goede adres. Wij geven alleen informatie door over beschikbare materialen/leermiddelen en verkopen zelf geen spullen. Succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s