Musiclab: over muziek, creativiteit en technologie

Op de hoogte blijven van de mogelijkheden van technologie binnen de muziek? Dan zijn (ook voor leerlingen) de musiclab bijeenkomsten in Amsterdam (Pakhuis de Zwijger) een aanrader. Ter illustratie van de prikkelende onderwerpen die aan bod komen, de eerstkomende bijeenkomst a.s. maandag (28 maart 2011) staat het volgende op het programma:

Instrumenten op maat

Yuri Landman is een experimentele instrumentenbouwer en muzikant. Hij begon in 2000 met het bouwen van zijn eerste instrument, gebaseerd op de gitaar. In 2006 komt hij in contact met de band Liars waarvoor hij speciaal een instrument ontwikkeld. Hierna volgen nog vele andere bekende klanten zoals: Sonic Youth, dEUS, Blood Red Shoes en Kate Nash.

Future Takamba

mps PILOT is een van Nederlands meest bekende worldgroove DJ’s en producer. Hij heeft een achtergrond in de etnomusicologie, compositie en muziek productie. Hij richt zich naast DJ optredens met een repertoire van nieuwe moderne wereldmuziek op officiele remixen van wereldwijd bekende wereldmuziek artiesten en verschillende live cross-over / wereldmuziek producties. Januari 2009 trok hij voor de 3e keer naar Mali om op te treden tijdens het Festival Au desert en om muzikanten te vinden die een Takamba gerelateerd project met hem wilden starten. Hij trof aldaar wederom Super 11, bezocht ze in hun thuisbasis Gao en hun samenwerking was geboren: Future Takamba.

Karlax

Rémi Dury is de oprichter van het Franse bedrijf DA FACT. Hij gaat laten zien hoe hun nieuwe instrument de Karlax klinkt en werkt.

Elektrische essentie

De uit Groningen afkomstige Kasper van Hoek bouwt elektrische snaarinstrumenten met geïntegreerde computerinterfaces. De constructies van de instrumenten worden bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden om te komen tot de essentie van de gebruikte materialen en methodes.

Band in een schuur

Tijdens Band in a Barn worden 5 bands gekoppeld aan 15 studiotechnici en muziekproducers. Gedurende een week worden alle stadia van het muziek- productieproces doorlopen. Door deelnemers uit verschillende disciplines aan elkaar te koppelen, met verschillende muzikale en persoonlijke voorkeuren en achtergronden, ontstaat er een vruchtbare voedingsbodem voor kruisbestuiving, Bedenker en oprichter van Band in a Barn Wim Kuper, komt dit concept toelichten.

==

Musiclab is een live ‘show & talk’ gericht op (toepassingen van) muziek, creativiteit en technologie en bedoeld voor muzikanten, producers en andere geïnteresseerden. Laat je inspireren door professionals, discussieer mee en ontdek, hoor en probeer de laatste state of the art technologie.

Musiclab is een initiatief van Pakhuis de Zwijger in samenwerking met Interface magazine, Muziek Centrum Nederland, STEIM en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s