BeatsNbits, online muziekmethode genomineerd voor een IPON Award

BeatsNbits richt zich op de leerlingen van alle schoolniveaus van de onderbouw. BeatsNbits verbindt via internet het leren op school met het leren thuis of elders. BeatsNbits is bestemd voor alle leerlingen die op school muziekles volgen en hun muziekdocenten. BeatsNbits informeert, motiveert en inspireert, bNb ondersteunt en versterkt het muziek leren.
Lees verder voor toelichting afkomstig van http://www.beatsnbits.nl/index.php?action=information.

Toepassing van multimedia in het muziekonderwijs is een gewone zaak. De meeste methodes tonen een grote verscheidenheid aan bronnen, zoals geschreven tekst, notenafbeeldingen, tekeningen, foto’s en luistervoorbeelden. Een cd-rom als geluiddrager maakt standaard deel uit van een leerpakket. Muziekmethodes maken ook steeds meer gebruik van ICT-toepassingen.

De Web-gebaseerde aanpak van BeatsNbits gaat echter een flinke stap verder. De bronnen in bNb hebben door de computermogelijkheden een dimensie extra gekregen. De leerling kan aan de slag met videofilmpjes, animaties, geschreven en gesproken tekst, en diverse geluid- en beeldbestanden. Daarnaast maakt de leerling bij het leren ook gebruik van de sociale (interactieve) mogelijkheden van het Web. Ten slotte maakt de Web-gebaseerde benadering bNb flexibel en up to date. De school kan de afgeschermde leeromgeving voor de leerling eenvoudig en op elk moment naar wens inrichten. Niet de technologie, maar het leren bepaalt wat er in bNb gebeurt.

BeatsNbits houdt rekening met hoe ons brein werkt. Gevarieerde, actuele bronnen in een levensechte of virtuele context versterken de intrinsieke motivatie en dat versnelt dikwijls het leerproces. De verklaring daarvoor is dat de kennis die de leerling uit de informatie in tekst en beeld haalt, elkaar aanvult en versterkt. Bovendien gebruikt de leerling alle zintuigen en leerkanalen om de kennis te verwerken en op te slaan. De toepassing van real-world vaardigheden geeft een verdieping aan het leren, omdat de leerling in zijn hoofd de koppeling legt tussen wat hij op school leert en de werkelijke wereld.

BeatsNbits is genomineerd voor een IPON Award in de categorie Beste innovatief (software) product VO. De IPON Awards zorgen ervoor dat ict-bedrijven die zich richten op het onderwijs, worden bestempeld met een kwaliteitsmerk. Zo kan het onderwijs zien dat het bedrijf zich onderscheidt in innovatie, kwaliteit en originaliteit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s