Online gitaar leren spelen, innovatie in muziekonderwijs

Op uitnodiging van het Kenniscentrum een toelichting van de online muziekschool op hun initiatief om muziekonderwijs een nieuwe vorm te geven. 

De Online Muziekschool is gespecialiseerd in het overbrengen van kennis via het internet. Er wordt nu online gitaarles, online pianoles en online zangles aangeboden. Online drumles, online keyboardles en online basgitaarles worden verwacht  in 2011. De Online Muziekschool timmert hard aan de weg en is ook gaan samenwerken met muziekscholen. De voordelen voor muziekscholen zijn met name het innovatieve element. Cursisten zijn gewend om informatie 24 uur per dag beschikbaar te hebben via het internet, de Online Muziekschool sluit daar perfect bij aan. Ook wordt er gebruik gemaakt van animaties om ritmes en toonhoogtes om duidelijker uit te kunnen leggen. De ontwikkelde methode gaat vooral uit van plezier maken tijdens het muziek maken.  In elke les wordt er meegespeeld met een speciaal voor die les gecomponeerde oefentune. De lessen hebben wel wat weg van bekende computer spelletjes zoals Guitar Hero en SingStar.

Muziekscholen kunnen beginnen met de lessen die al beschikbaar zijn. Cursisten worden via het internet en eventueel ook op locatie begeleid door de  docenten van de samenwerkende muziekscholen. Wellicht een manier om bijvoorbeeld snel wachtlijsten weg te werken?

Docenten van muziekscholen kunnen binnenkort ook zelf muzieklessen toevoegen aan het systeem. De ondernemers achter de Online Muziekschool hebben als doel om kwalitatief hoogstaande muziekles beschikbaar te houden en nodigen muziekscholen uit om contact met ze op te nemen via info@onlinemuziekschool.nl.

Bekijk hoe het werkt via http://www.onlinemuziekschool.nl/.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s