European Music School Union (EMU)

Bron: http://www.musicschoolunion.eu/:

“The European Music School Union (EMU) is the European umbrella organisation of national music school associations in Europe. The EMU is a non-governmental and a non-profit organisation. The EMU represents a supranational platform comprised of member associations from various countries. These countries need not be members of the European Union (EU). At present, national music school associations from 26 European countries are members of the EMU.”

Deze internationale vereniging organiseert jaarlijks een internationaal congres. De laatste (over de toekomst van muziekeducatie en van muziekscholen) vond plaats in Estland in mei 2011. De presentaties van de conferenties zijn via de site te downloaden. Ook organiseert de EMU om het jaar een Youth Music Festival. Het eerstkomende festival vindt plaats in mei 2012 in Italie.

Ook interessant: de verwijzing naar een zeer uitgebreid overzicht van literatuur over de effecten van muziek op de psychologische en sociale ontwikkeling van kinderen. Het document is opgesteld door het Nederlandse Cultuurnetwerk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s