Schooltv

De NTR biedt via schooltv interessante lesmaterialen voor leerlingen uit het primair onderwijs. Allemaal te bekijken via Uitzending gemist. Bijvoorbeeld de programma’s Muziek!, Muziek Klassiek en Wereldmuziek..

Muziek!

Kunstzinnige oriëntatie

primair onderwijs, groep 1 – 8

Na het gesproken woord is muziek de meest directe vorm om gevoelens weer te geven en aan anderen over te brengen. Daarom is het heel belangrijk kinderen in een vroeg stadium met muziek in aanraking te laten komen, zowel passief al actief.

Televisie beschikt over heel specifieke mogelijkheden. Het medium kan bepaalde zaken laten zien en horen die je als leerkracht niet zo gemakkelijk voor elkaar krijgt. Binnen het zogeheten klank-vorm-betekenis model richt dit nieuwe muziekproject zich vooral op de kwalitatieve kant van het muziekonderwijs.

Wereldmuziek

Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de maatschappij, Geschiedenis

primair onderwijs, groep 7 – 8

Een kennismaking met muziek uit Marokko, Suriname en Turkije. Wereldmuziek stimuleert kinderen een instrument te gaan bespelen en leert hen muziek beter te waarderen.

In vier afleveringen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de landen  Suriname, Marokko en Turkije en aan hun traditionele muziek. Zo komt de  Marokkaanse Gnawa-muziek, de Surinaamse Kawina-muziek en Turkpop aan bod. Hierdoor zullen leerlingen de specifieke klanken van de verschillende culturen, die ook in de hedendaagse muziek te horen zijn, eerder herkennen.

Door middel van een auditieronde zijn drie kinderen geselecteerd die de  unieke kans krijgen om met hun instrument op te mogen treden met het  Metropole Orkest. Dit orkest heeft een speciaal wereldmuziekstuk  gecomponeerd, waar de traditionele klanken van de verschillende landen  samengevoegd worden.

Op de kidssite van Wereldmuziek staan wetenswaardigheden voor leerlingen. Ook vinden ze daar muzikale spelletjes als de Jukebox en Mixer.

Muziek Klassiek

groep 7 – 8

In 6 afleveringen nemen we uw leerlingen mee in de wereld van de klassieke muziek. Doelstelling is kinderen te leren luisteren naar klassieke muziek en er van te genieten.

In reclamefilmpjes, filmmuziek en games hoor je vandaag de dag nog beroemde melodieën die ooit zijn gecomponeerd door vroegere componisten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s