Muziekspelletjes voor kinderen

Om kinderen de basis te leren van melodie, ritme en muziektheorie: het Aap Noot Spel en voor iets oudere kinderen Muziek ABCD.

 • Aap Noot Spel: http://www.aapnootspel.nl/ . Met http://www.aapnootspel.nl kunnen kinderen vanaf zes jaar kennis maken met melodie en ritme. Ze hoeven nog geen instrument te spelen en ook geen noten te kunnen lezen. Wel wordt het aanleren van het notenschrift op deze manier op een speelse en doeltreffende wijze voorbereid en ondersteund. Voor leerlingen die net muziekles hebben zijn een paar spellen opgenomen waarmee ze de notennamen van de G-sleutel kunnen gaan inslijpen.
  De klankkast is net een zandbak waarin het zelfs voor grotere kinderen, ouders, nog leuk is om te spelen.
 • Voor iets oudere kinderen: Muziek ABCD, http://www.muziekabcd.nl/. Als je met MuziekABCD speelt ontwikkel je een klankvoorstelling bij de notatie van een melodie en ritme. Je weet na goed oefenen hoe een melodie zal klinken zonder dat je de melodie hebt gehoord. Je kan de melodie van blad zingen zonder de hulp van bijvoorbeeld een piano. Dat is niet alleen bijzonder handig voor mensen als je in een koor zit of zangles hebt, het is ook van belang als je een instrument bespeelt. De spellen zijn een eerste stap naar een goed ontwikkeld muzikaal gehoor. Je bent zo op een andere manier met je muzikale ontwikkeling bezig. Je kunt het gewoon leren omdat je het leuk vindt om meer over muziek te weten.
  Verder slijp je de notennamen in en leert het begin van de muziektheorie.
Advertenties

One thought on “Muziekspelletjes voor kinderen

 1. Inmiddels kun je ook noten leren lezen met de apps Absolatido, Singsolatido en Songsolatido. Je ziet welke noot je zingt en of de toon op de goede hoogte is gezongen. Met Falling Keys (vallende toetsen) kun je de notennamen leren die bij de toetsen van een piano horen.
  Kijk eens op http://www.notenkraken.nl
  Wij Maken Het, Frank Fahner en Gerrit Ebbink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s