Onderzoek naar cultuureducatie

Cultuurnetwerk.nl heeft op haar website een onderdeel ingericht over onderzoek op het gebied van cultuureducatie. De site biedt o.a. een overzicht van organisaties die onderzoek uitvoeren, een overzicht van congressen, tijdschriften, databanken en een beschrijving van kenmerken van en trends binnen het onderzoek naar cultuureducatie. De directe link naar de onderzoekspagina’s van Cultuurnetwerk.nl is: http://www.cultuurnetwerk.nl/cultuureducatie/onderzoek/. Hieronder een lijst van de tijdschriften die vermeld zijn over onderzoek op het gebied van muziekeducatie. 

Tijdschriften over onderzoek naar muziekeducatie:

British journal of music education   Voorziet de  lezer van verslagen van wereldwijd, hedendaags onderzoek in de muziekeducatie.

Bulletin of the Council for Research in Music Education   Bevat  onderzoek en boekbesprekingen die interessant zijn voor professionals uit het  internationale veld van de muziekeducatie.

International Journal of Community Music   Bevat  onderzoeksartikelen, praktische discussies, lezersnotities en speciale  vraagstukken over alle aspecten van community music.

IJME: International Journal of Music  Education   Biedt een  internationaal overzicht van best practices en onderzoek in de muziekeducatie.

Journal  of music teacher education   Online  tijdschrift biedt filosofische, historische, beschrijvende en methodologische  en kennisverbredende artikelen over onderwijs van muziekdocenten.

Journal of music, technology & education   Behandelt  onderwerpen over het gebruik van techniek in muziekeducatie.

Music education  research   Een internationaal  tijdschrift met artikelen op het gebied van muziekeducatie. 

Psychology of  Music   Biedt een  internationaal forum voor onderzoekers uit het veld van de muziekpsychologie en  muziekeducatie.

Research studies in music education   Heeft als  doel de verspreiding en discussie van onderzoek in muziek en muziekeducatie.

The Journal  of research in music education   Bevat een verscheidenheid aan reportages van onderzoek in relatie tot  muziek doceren en leren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s