TIP! Orkest in de klas

Een fantastische nieuwe site voor het primair onderwijs over instrumentale muziekeducatie in groepsverband. De site is een initiatief van Ieder kind een instrument (IKEI), Muziek in de klas (MIK) en Stichting Leerorkest. Het doel van de site is kennis te delen over de aanpak die je als school en als muziekdocent kunt hanteren. De site biedt een schat aan praktische informatie. Hieronder een aantal voorbeelden.

Voor muziekdocenten van basisscholen: publicaties (o.a. Handboek Leerorkest en publicatie van het Leerorkest over pedagogisch didactisch handelen), geluidsopnames van orkeststukken, bladmuziek (ademcanons, functieliedjes en grafische partituren), tips and tricks (o.a. over noten leren lezen en het aanleren van een lied), werkbladen voor leerlingen, curriculum (o.a. voorbeelden van leerdoelen en lesdoelen) en uitgewerkte lessen met alle materialen.

Naast de hiervoor genoemde materialen biedt de site ook materialen die voor leerlingen zelf bruikbaar zijn (geluidsfragmenten, filmpjes, bladmuziek) en voor de algemene leerkrachten van basisschoolklassen. De site biedt een ongekende hoeveelheid, praktische informatie. Een aanrader! Zie: www.orkestindeklas.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s