A.s. zondag lezing van auteur “Inner game of music” in Amersfoort

Zondag 12 februari organiseert de Nederlandse tak van de European String Teachers Association een dag over het boek “The inner game of music”, samen met auteur Barry Green. Hoe vermijd je die stemmetjes binnen in je over twijfel, oordeel over goed en fout, verwarring, zodat je kunt luisteren naar de muziek die je speelt? De dag vindt plaats op de muziekschool in Amersfoort en start om 10.00 u. Hieronder de informatie die over deze dag is opgenomen op http://www.estanederland.nl/.

Barry Green
Barry Green is solobassist, auteur en muziekdocent. Hij geeft concerten voor schooljeugd en basworkshops en concerten over de hele wereld. Hij was 28 jaar lang solobassist van de Cincinnati Symphony en later van de California Symphony, en voormalig voorzitter van de Internationale Bassistenvereniging.

Hij heeft drie boeken op zijn naam staan over mind-body-spirit van uitvoerende musici. The Inner Game of Music (1986, met Timothy Gallwey) helpt musici om hun maximale potentie te halen in uitvoeren en leren, en er zijn meer dan 250.000 exemplaren van verkocht wereldwijd. Er is ook een Nederlandse vertaling van verschenen, onder de titel  Innerlijk musiceren.

Greens tweede boek The Mastery of Music, Ten Pathways to True Artistry (2003) bestaat uit interviews met 120 wereldberoemde musici zoals Joshua Bell, Dave Brubeck en Bobby McFerrin. Hierin beschrijft hij kwaliteiten voor topmusici zoals creativiteit, moed, vertrouwen, tolerantie, nederigheid, discipline en communicatie.

Zijn derde boek, Bringing Music to Life (2009) beschrijft drie technieken: adem, puls en beweging, die de muzikant helpen om zich te uiten door zijn lichaam. Dit boek is tot stand gekomen door samenwerking met de grote improvisatiecellist David Darling.

The Inner Game of Music
Deze lezing/demonstratie gaat over het overwinnen van mentale obstakels voor uitvoering, studeren en doceren door het beheersen van de technieken van Opmerkzaamheid, Wil en Vertrouwen. In de sessie presenteert Green de concentratietechnieken en laat fragmenten van zijn Inner Game-dvd zien. Ook geeft hij live coaching van een aantal individuele deelnemers, en oefeningen voor de hele groep.

Bringing Music to life
Dit is een innovatieve verbeeldingsmethode die spirit en leven in de muziek brengt. Ook hier presenteert Green drie technieken: Adem, Puls en Beweging, die de muzikant helpen om in contact te komen met de inspiratie en het leven in de muziek, door zijn/haar eigen lichaam. Wees erop voorbereid om te imiteren, te dirigeren, te jammen, te bewegen en te grooven als je de muziek recreëert en tot leven brengt.

Mastery of Music
Deze workshop bestaat uit PowerPoint interviews met enkele van de 120 grote artiesten die Green heeft gesproken voor zijn gelijknamige boek. Luister naar wat Dave Brubeck, Joshua Bell, Bobby McFerrin, Frederico VonStade, Eddie Daniels en soulzangeres Nnenna Freelon te vertellen hebben over creativiteit, passie, moed, vertrouwen, tolerantie, nederigheid, discipline en communicatie.

Meer info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s