Inspiratiedag Orkest in de klas, 16 maart a.s.

Hoe leer je kinderen onder schooltijd een instrument bespelen? Aan hoeveel kinderen kun je tegelijk aandacht geven? Waar koop je geschikte instrumenten? Hoe kunnen kinderen zo snel mogelijk het plezier van samenspelen ervaren?

Steeds meer muziekdocenten oefenen hun vak uit binnen het basisonderwijs. Het Leerorkest uit Amsterdam, Ieder Kind Een Instrument uit Rotterdam en Muziek in de Klas uit Gelderland delen graag hun ervaring in deze nieuwe manier van muziekeducatie.

Op de inspiratiedag Orkest in de Klas ontmoeten muziekdocenten uit het hele land elkaar. Het programma is gericht op uitwisseling, net als de website Orkest in de Klas die deze dag wordt gelanceerd. Twee workshopronden gaan dieper in op instrumentaal onderwijs binnen de basisschool. Van improviseren met groepen tot omgaan met leermoeilijkheden en van het aanleren van een lied tot arrangeren voor groepen. Ook kunnen deelnemers uitgebreid in gesprek met Het Leerorkest, Ieder Kind een Instrument of Muziek in de Klas.

Muziekdocenten en andere belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdag 16 maart 2012 in Felix Meritis te Amsterdam.

Kijk voor het volledige programma op www.orkestindeklas.nl. U kunt zich aanmelden op www.orkestindeklas.nl. Kosten € 25,-.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s