Muziek op schoot

De Stichting Muziek op schoot heeft ten doel om kinderen beneden vier jaar kansen te bieden om hun muzikale mogelijkheden optimaal te ontplooien en te ontwikkelen, teneinde een gezonde en brede basis te leggen waarop voortgebouwd kan worden.

Overdracht vindt daarbij op natuurlijke wijze plaats door muzikaal spel te integreren in de dagelijkse routine van gezins- en andere opvoedingssituaties in de vroeg- en voorschoolse educatie waarbij nadrukkelijk aandacht geschonken wordt aan cultuuroverdracht.
De stichting wil dit doel (eventueel in samenwerkingsverbanden of allianties) verwezenlijken door:
a. Verwerven en verspreiden (via alle mogelijke middelen) van kennis en informatie over muziek in de zwangerschap en muziek met jonge kinderen van nul tot vier jaar in het algemeen en in het werken met muziek in groepsverband in het bijzonder, zowel nationaal als internationaal.
b. Het ontwikkelen, verspreiden en archiveren van leermiddelen en cursus- en documentatiemateriaal, het uitgeven van alle mogelijke publicaties via alle bestaande en toekomstige (digitale) middelen
c. Het opleiden, trainen en informeren van volwassenen in het werken met jonge kinderen en muziek
d. Het initiëren en bevorderen van wetenschappelijk onderzoek

Tip! ‘Stijn zoekt zijn stem’. Een muzikaal prentenboek voor peuters en kleuters, waarin samen met het jonge kind de stem wordt ontdekt: dát is leuk speelgoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s