De muziekbus

De muziekbus biedt interactieve muzieklessen voor het basisonderwijs. Gelanceerd op 26 oktober 2012! Website: www.demuziekbus.nl.

Met de lessen van de Muziekbus gaan leerlingen actief aan de slag. Ze ontdekken en maken muziek, groepsgewijs, klassikaal of individueel. De werkvormen op het scherm (digiboard of computer) nodigen uit om zelf met geluiden te spelen en te creëren.
Jim de producer speelt en zingt voor en geeft uitleg in de Tips en Tricks. De handleiding bevat vele fysieke werkvormen, zowel voor midden- als bovenbouw waarmee de leerkracht (zonder specifieke muzikale ervaring) actieve muzieklessen kan geven.
De Muziekbus sluit aan bij de interesses van de leerlingen door de focus op popmuziek. De doorlopende leerlijn zorgt ervoor dat leerlingen eerst kennismaken met de verschillende aspecten van muziek zoals ritme, melodie en klankkleur. Vervolgens gaan de leerlingen zelf creëren door covers te maken van de bestaande Muziekbus nummers. Uiteindelijk passen ze hun muzikale kennis en inzichten toe in eigen nummers, die worden gepresenteerd op het Muziekbus festival.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s