Webserie ‘Dirigeren doe je zo’

Vijf online lessen van de AVRO, gepresenteerd door dirigent Roland Kieft, over de basisgedachte achter dirigeren. Voor leerlingen een mooie kennismaking met het vak! http://cultuurgids.avro.nl/front/detailklassiek.html?item=8284792

“Je staat op de bok. De ogen van het verwachtingsvolle publiek prikken in je rug. Zestig musici en hun instrumenten wachten op jouw instructies. Eén verkeerde beweging en het orkest vliegt uit de bocht. Dit is de dagelijkse uitdaging van een dirigent. Hij leidt het orkest met zijn baton feilloos de partituren door en zorgt voor een goede uitvoering van een klassiek concert. Daar komt veel meer bij kijken dan zomaar wat met je handen zwaaien.

‘Een goede dirigent is in staat om het orkest zonder woorden uit te leggen wat hij wil horen’, vertelt Otto Tausk, chef-dirigent van Holland Symfonia en juryvoorzitter bij het het televisieprogramma ‘Maestro’. ‘Hier is wel wat talent voor nodig. Maar met hard werken is het zeker aan te leren’, aldus Tausk.

Wilt u nu ook leren dirigeren? Iedere donderdag vindt u hier de webserie ‘Dirigeren doe je zo’. In vijf afleveringen legt presentator Roland Kieft  aan de hand van simpele oefeningen de basistechniek van dirigeren uit. Roland Kieft heeft als dirigent voor vele grote orkesten gestaan en is momenteel  programmamaker en eindredacteur bij AVRO Radio 4.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s